切換至手機版
文章 | 相簿
生日 30-Nov
性別 女性
國家 Hong Kong
網頁
文章記錄


由於weshare 我覺得唔係咁user friendly, 所以我轉左去blogspot. 以下係我blogspot既網址, 唔排除遲d 會用番 weshare但............等佢改善得好用d先. 無瀏覽人數記錄, 無使用教學, 問野又無人覆, 一係幾廿日之後先覆........無癮! blogspot d 相放出黎又明顯地靚好多, 若佢唔係 係 search engine/browser search唔到blog 入面既野, 我完全唔會考慮用番 weshare 添呀!! http://happypiano168.blogspot.hk/ ...(看全文)

0個留言 | 13.Feb.2014發佈

第一頁 < [1] 2 3 4 5 6 > 最後一頁

最新文章列表


呢碟餸既出現完全係因為小冰. 話說前兩日我同小冰去行吉之島, 小冰話想買呢d 八爪魚食, 見佢聖誕節幾乖, 所以就順下佢意啦. 去吉之島我好多時都會買d 有機青瓜仔的, 貪佢好爽口. 所以又買左一pack啦. (發生於27號)由於天氣好凍, 加上個人又懶, 所以就將手上既2樣野煮埋一碟啦, 再諗用咩醬黎煮………. Oh, 剛剛係工展會買左樽xo醬喎(其實都唔關事, 雪櫃根本仲有一樽係到), 於是就用xo醬黎試下啦. 亞爹今晚無番黎食飯, 得番我地3個. 試第一啖覺得幾好味喎, 一黎八爪魚既餸有新鮮感, 二黎係估唔到d青瓜咁入味, 所以好好食. 大兵同小冰兩個係咁筆黎送飯, 最後小冰仲添飯呀(奇景!)! 2個都話好食, 鐘意食. 呢d 八爪魚粒(又名章魚粒)一包3x蚊, 我將佢分左3包, 放係冰箱, 每次用既時候就唔駛再分咁麻煩啦. * 28號去吉之島想買定做存貨, 點知職員話賣晒, 唔知有無貨番. 我問佢平時有無得賣, ...(看全文)

0個留言 | 29.Dec.2013發佈


好耐都無煮過飯啦, 因為小冰好忙, 所以我都受到嚴重的影響. 尋晚煮過既XO醬青瓜八爪魚粒好味, 所以今晚即刻再ENCORE. 由於番工番到好氣頂, 所以想食D好想食既野, 因此就煮左鮑汁炆冬菇鴨掌鳳爪啦, 今餐特登煮多左飯, 但係都清晒. SOOOOOOO GOOD! 尋晚亞爹無番黎食, 所以今晚係第一次食那碟XO醬炒青瓜八爪魚粒的, 佢話好味. 今晚食咩餸: 1.XO醬炒青瓜八爪魚粒 2.鮑汁炆冬菇鴨掌鳳爪 3.蒸雞籠 "魚倉" ...(看全文)

0個留言 | 28.Dec.2013發佈


由於舊年轉左工, 所以呢一年都好少UPDATE個BLOG, 加上之前知道YAHOO要拆樓, 就更加無心機再UPDATE啦, 因為寫多一篇就要搬多一篇, 即係搵自己笨咩!  其實仲有D相影左但無時間放上黎.  因為呢份新工忙, 所以唔再好似以前咁得閒係辦公時間做呢個動作了, 夜晚番...(看全文)

0個留言 | 30.Oct.2013發佈


兩年前既暑假第一次去嘉道理農場, 當時好開心, 因為睇到好多動植物, 有導賞員的講解及實地講解, 令我覺得好有資料性, 增加不少樂趣.今年再去, 帶住期待, 到達時導賞巴士己滿, 唯有要改乘下下班車, 由於只差1小時, 所以不能走太遠, 否則遲了上不到車.  所以在辦事處最近的地方先逛, ...(看全文)

0個留言 | 26.Aug.2013發佈


去呢到特登食齋, 好味呀HOW TO GO:...(看全文)

0個留言 | 26.Aug.2013發佈


我非常喜歡的食肆, 今日再食依然好味, 不過又加左價!...(看全文)

0個留言 | 24.Aug.2013發佈


待續, 好簡單的講住一句先: 好好玩!  晚飯係大家樂! ...(看全文)

0個留言 | 22.Aug.2013發佈

第一頁 < [1] 2 3 4 5 6 > 最後一頁